Penne rigate s cherry rajčátky a cuketou

pene

Výborný a rychlý recept, když chcete udělat dojem jako rychlokuchař. Pro vegetariány samozřejmě vynecháme slaninu! Pro 4 osoby se nejlépe připravuje ve woku…

Pro 4 osoby budete potřebovat:

  • Jedno balení penne rigate (nejlépe mi chutná značka Barilla)
  • 200 g Oravské slaniny anebo anglické slaniny ve špalíčku
  • Olivový olej
  • 400 g cherry rajčátek
  • 2 středně velké cukety
  • Bazalkové pesto
  • 3 stroužky česneku
  • 2 bílé cibule
  • Svazek jarní cibulky
  • 1 červená paprika (anebo jedna chili paprička pro milovníky ostrého jídla)
  • Strouhaný parmezán
  • Mozarella

Ingredience si připravte do misek, mnohem lépe a rychleji se potom pracuje. Takže:

  • Cibuli nakrájejte nadrobno
  • Slaninu nakrájejte na malé kostičky
  • Cherry rajčátka nakrájejte na půlky
  • Červenou papriku/chili papričku nakrájejte nadrobno
  • Česnek jen oloupejte a nechte vcelku
  • Cuketu dobře omyjte, osušte, neloupejte. Překrojte ji podélně dvakrát, a nakrájejte na kousky cca 3 x 3cm
  • Jarní cibulky nakrájejte na centimetrové špalíčky

Do woku anebo velké pánve nalejte olivový olej tak, aby pokryl dno. Vhoďte do něj česnek a nechte ho zhnědnout a rozvonět. Zhruba po dvou minutách česnek vyjměte, stáhněte plamen o třetinu a dejte do pánve slaninu. Zhruba po třech minutách přidejte cibuli a papriku. Neustále míchejte. Po dalších třech minutách přidejte jarní cibulku. Teď dejte do pánve dvě vrchovaté polévkové lžíce pesta, a přidejte mořskou sůl a pepř. Teď přijde na řadu cuketa. Vmíchejte ji do směsi a nechte za občasného míchání na pánvi dalších pět minut. Stáhněte plamen na třetinu a zakryjte poklicí.

Teď dejte vařit penne rigate do osolené vody asi 10 minut hezky al dente. Když už se penne vaří pět minut, sundejte poklici z pánve se směsí a přidejte cherry rajčátka, zamíchejte a znovu zakryjte. Uvařené penne rigate sceďte a nasypte do pánve se směsí slaninky a zeleniny. Promíchejte a podávejte se strouhaným parmezánem a mozzarellou nakrájenou na drobné kostky.
Vypadá to komplikovaně? Ale vůbec ne! Vejdete do kuchyně a za 35 minut jíte!

IMAGE

Gulášová variace tří barev

Ideální jídlo na závěr mejdanu! Ve dvě ráno jen ohřejete a všichni jsou spokojeni! Potřebujete: 500 g hovězího masa 500 g krůtího masa 500 g cibule 150 g slaniny rajčatové pyré dvě polévkové lžíce povidel velký sáček mražené karotky půl litru hovězího vývaru 1 velká brambora Sůl, pepř, paprika, česnek, chilli paprička olej Ve velkém hrnci restujte na oleji cibuli a slaninu nakrájenou na kostičky. Přidejte česnek nakrájený na plátky. Zasypte paprikou a přidejte rajčatové pyré. Teď vsypte všechno maso, nakrájené na kostky. Promíchejte, přidejte pepř, hrubou...
IMAGE

Tyrolský Gröstl

  Skvělé a rychlé jídlo, které se přímo nabízí v případě, že vám z předešlého dne zbylo nějaké pečené anebo vařené hovězí nebo vepřové maso – anebo třeba i kousek pečené zvěřiny (s tou jsem to dělal včera a bylo to úžasné…) Potřebujete: 150g anglické slaniny 2 cibule 800g brambor 300g jakéhokoli masa, které zbylo ze včerejška nebo z oběda 4 lžíce oleje 2 dcl vývaru 300g cherry rajčátek Sůl, pepř, kmín, sladkou papriku Dvě lžíce másla Jedno vejce na osobu Brambory očistíme kartáčkem a uvaříme ve slupce tak, aby nebyly...
IMAGE

Nejlepší domácí paštika, jakou jsem kdy jedl…

  Mladší brácha ze Slovenska (skvělý amatérský kuchař) mi po naší mamince poslal na ochutnání svoji paštiku. Je naprosto neuvěřitelná, a tak jsem nevěřil, že se podělí o recept. Podělil. Proto se teď já o něj dělím s vámi. Základní postup Očistěte půl kila kuřecích jater. Nadrobno nakrájejte tři střední cibule, můžete kombinovat červenou a bílou. V hrnci rozpalte trochu oleje a kousek másla a cibulku orestujte do sklovata, přidejte játra a restujte dál asi tři minuty za stálého míchání – pozor, nesolit! Okořeňte podle chuti – mletý...
IMAGE

Pravá slovenská kapustnica à la Vladko…

V této kapustnici čili zelňačce není žádná mouka. Jen samé skvělé věci… A chutná fantasticky i druhý, třetí nebo pátý den. Pozor, je to hlavní chod! A jako bonus i recept na klobásky… Co budete potřebovat na 8 porcí: velký 8 až 10 litrový hrnec 1 kg výborného kysaného zelí (používám zásadně rakouské zelí v konzervě kysané s bílým vínem Weinsauerkraut z Lidlu) 1,5 kg krásné čerstvé vepřové krkovičky bez kosti, hezky prorostlé 30 g omytých sušených hub sáček omytých sušených...
IMAGE

Penne rigate s cherry rajčátky a cuketou

Výborný a rychlý recept, když chcete udělat dojem jako rychlokuchař. Pro vegetariány samozřejmě vynecháme slaninu! Pro 4 osoby se nejlépe připravuje ve woku… Pro 4 osoby budete potřebovat: Jedno balení penne rigate (nejlépe mi chutná značka Barilla) 200 g Oravské slaniny anebo anglické slaniny ve špalíčku Olivový olej 400 g cherry rajčátek 2 středně velké cukety Bazalkové pesto 3 stroužky česneku 2 bílé cibule Svazek jarní cibulky 1 červená paprika (anebo jedna chili paprička pro milovníky ostrého jídla) Strouhaný parmezán Mozarella Ingredience si připravte do misek, mnohem lépe...
IMAGE

Sexy mozaiková omeleta (nejen k snídani)

Na tuto úžasnou omeletu, která přetvoří dvě vajíčka ve velké jídlo, budete potřebovat: 2 vejce 1 dcl sladké smetany (12%) Jeden až dva dny starý rohlík 50g strouhaného sýra (Eidam, Gouda nebo jiný, který vám chutná) 4 lžíce oleje Lžíci Dijonské hořčice Sůl, pepř Rohlík nakrájejte na kolečka silná asi půl centimetru. Do misky vyklepněte dvě vejce, přilijte smetanu, přidejte sůl a pepř a pořádně našlehejte vidličkou. Do pánve s nepřilnavým povrchem nalejte olej a rozehřejte. Do rozehřátého oleje naskládejte kolečka rohlíku hezky do mozaiky. Jakmile začnou...
IMAGE

Skvělá zimní minestrone dle Vlada

Středa je ho tam třeba - každou středu se můžete těšit na nový recept z archivu Playboy!Uvařte své milované večeři dnes vy a třeba se budete divit. Tuto rubriku Vám přináší: Potřebujeme 3 velké cibule 2 stroužky česneku 150 g italské pancetty (anebo lehce zauzené anglické slaniny) jednu dlouhou červenou papriku (Lidl) sušené anebo čerstvé houby 100 g rajčatové passaty (italský protlak) 1 konzervu bílých fazolí v rajčatové šťávě 1 konzervu sladké kukuřice 1 konzervu sladkého hrášku 1 konzervu krájených oloupaných rajčat anebo rajčata spařená a...

 

 


©2017 Playboy.cz, All rights reserved.